El conte de la cantata 2

Benvolguts infants, 

 Ens hem trobat la Mercè, els Xavis, la Fina, el Josep Maria i la Laia i hem llegit els vostres contes. Heu creat uns personatges, uns escenaris i uns conflictes molt interessants! Ens ha agradat molt descobrir tot el que apareixia als vostres contes: animals, elements màgics, escoles amb directors terribles i fins i tot viatges que ens han portat a fer la volta al món. Així que hem posat tots aquests elements a una batedora i n’hem tret un conte de nou, que els reuneix a tots. 

És la història d’un infant (pot ser una nena o un nen), que va a una escola on els nens i les nenes fan vida separats i no es troben mai. Uns han de jugar a coses de nen, i les altres a coses de nenes, el que fan els nens i les nenes és diferent i no es poden barrejar mai. Per exemple, els nens sempre juguen a futbol i les noies sempre porten un vestit rosa (Cançó 1). En aquest entorn, el nostre protagonista no hi està gens a gust, perquè ell voldria fer coses tan de nen com de nena, i li agraden tots els colors! (Cançó 2) Fins que un bon dia, tot passejant, coneix un Griu, una criatura màgica que és mig ocell i mig lleó, que li diu que el pot ajudar (Cançó 3)

Gràcies a l’ajuda del Griu, el nostre infant protagonista viatjarà per diferents realitats, on descobrirà que hi ha un món on tots els nens i nenes fan diferents esports, de molts tipus (cançó 4). En un altre dels seus viatges aniran a parar a una illa on hi ha uns micos que es pinten les ungles i, encara que al principi uns altres micos se’n van riure, al final tots els micos porten les ungles pintades i els que se’n reien també se les acaben pintant (cançó 5). Després d’aquí se’n van al país de les famílies, on els nens i nenes tenen la sort de tenir famílies molt variades, amb tres pares, dues mares, una àvia, i on tots fan junts les feines de casa. Així tenen les cases sempre ben endreçades! (Cançó 6)

 Finalment, el nostre protagonista torna a l’escola i li explica al director tot el que ha descobert amb els seus viatges. El director de l’escola li fa cas i diu que provaran un dia d’estar nens i nenes junts, a veure què passa (Cançó 7). Aquell dia tothom es diverteix moltíssim així que decideixen que, d’ara en endavant, no viuran mai més separats (Cançó 8)

 Què us sembla la història? Us ha agradat? Ara necessitem la vostra ajuda. Ens mancarà trobar un nom al protagonista, de manera que no sapiguem si és un nen o una nena. 

També podríem posar-li nom als països als que viatja i, sobretot sobretot, necessitarem anar pensant en un nom per al nostre conte. Hi anem pensant? Moltes gràcies!! 

Equip de mestres

Comentaris

Entrades populars