El conte de la cantata 1

Estimats nenes i nens d’Ítaca i d’Univers, com esteu? 

 Les mestres dels Contes Cantats ens hem reunit per llegir les vostres idees pel nostre conte, i us volem explicar que ens ho hem passat molt bé escoltant les vostres propostes i CONSTRUINT entre totes el conte! 

 Primer de tot ens hem dit els noms de les nostres classes, els voleu saber tots? Aquí van: 3r A- L’UNIVERS: Bombolles cavernícoles 3r B- L’UNIVERS: Dracs i dragones 4t A- ÍTACA: La impremta 4t B- ÍTACA: El coet 

 Quins noms més bonics que teniu! Després hem anat apuntant les idees de tothom, i finalment hem ajuntat tots els ingredients per cuinar un NOU CONTE sobre el pas del temps, amb idees de tots els grups, i al que ja podem anar pensant-li un TÍTOL. Una altra cosa que hem fet és repartir qui farà la lletra de cada cançó de la CANTATA, per tal que pugueu començar a pensar-hi. 

Ens aniria molt i molt bé que les tinguéssiu acabades com a molt tard el 30 de novembre. Aquí va l’esquema del CONTE i la nostra proposta de quin grup pensarà cada cançó: 

 Dos germans ( nena i nen) estan a punt d’anar a dormir ( es renten dents, preparen la roba per l’endemà… ) i se’n van cap al llit… Aleshores veuen que s’ha aturat el rellotge de l’habitació… oh!! QUÈ PASSARÀ? S’atura el temps si no funciona el rellotge? Parlen entre ells: si no hi ha temps… deixarem de fer-nos grans? ( el germà vol créixer però la germana no vol… ) 

Finalment van a dormir pensant en tot això… i comença... el somni… (hi ha una transició) SOMNI: Tots dos arriben a la CIUTAT DE L’INREVÉS, on els rep un rellotge boig que mou les agulles a tort i a dret. “Benvinguts a la CIUTAT de l’Inrevés!” (Estan en una CIUTAT, on poden trobar edificis antics i moderns…) Els nens expliquen que tenen por per si s’ha aturat el temps, i el rellotge els fa endinsar a la ciutat per trobar una resposta: Van trobant personatges pel camí, mentre busquen la resposta: Troben l’HAMBURGUESA MECÀNICA, que igual que la nena, no vol créixer: té por de convertir-se en hamburguesa de veritat i que se la mengin. (VISIÓ NENA que no vol créixer) 

 Troben un ROBOT que ve del FUTUR (any 3010) i pot viatjar en el temps. Els parla del pas del temps i de les coses que ha viscut… El seu cos té diferents símptomes que vénen de moments o vivències que ha tingut ell (uns cops, una llumeta vermella, el rovell…). Els explica que “Escoltar-nos a nosaltres mateixos ens ajuda a cuidar-nos”. (VISIÓ de l’ADULT i consell d’escoltar-nos.) Troben un MAG, que ja té una edat, qui els explica que és normal fer-se gran i tenir una certa por. El temps passa, el cos canvia, les situacions, les persones, l’entorn… “Escoltar-nos els uns als altres ens ajuda” . Per ell fer-se gran està ple de coses bones: puc anar a dormir més tard, tenir més responsabilitats, triar el menú que menjo, miro les pel.lícules que vull… puc decidir més coses. 

 Aleshores es comença a sentir un tic tac fluix que cada vegada es va fent més fort… tic tac, tic, tac… fins que troben el seu rellotge de casa, que emocionat, els diu: “M’he aturat pq s’ha de viure el present” I ell mateix sona i els fa despertar del somni, els torna al present, amb el missatge de viure el present, valorant les coses que tenim ara. 

L'esquema de la cantata serà:

  • Intro tranquil.la 
  • CANÇÓ 1- Cançó d’anar a dormir (Música comença a ser dissonant per acabar en rellotge espatllat) 
  • CANÇÓ 2: (d’INQUIETUD). 
  •  CANÇÓ 3: ENS ADORMIM- SOMNIEM 
  •  CANÇÓ 4- ARRIBADA CIUTAT INREVÉS 
  •  CANÇÓ 5 . L’hamburguesa mecànica (voladora) 
  •  CANÇÓ 6 . El robot 
  • CANÇÓ 7. El mag cançó de reflexió, (màgica, dolça…) 
  •  CANÇÓ 8 FINAL: RELLOTGE - VIU EL PRESENT! ( festiva) 
 Esperem que us agradi i que a partir d’aquí puguem construir la cantata!! Primer escriurem dues cançons cada grup i després farem les narracions. Ens ajudeu a pensar el títol de la història? Ens ajudeu a pensar també en els noms d’aquests germans? 

 Fins ben aviat! 

 Anna, Chiara, Leticia, Ema, Marta P i Marta R 
Les mestres dels Contes Cantats

Comentaris

Entrades populars